"Deschide Cerul cu lucrul mărunt" de Monahia Siluana Vlad

Deschide Cerul MSCe este lucrul mărunt la care mă refer? Ce este un “lucru”? Lucrul este un fapt încheiat care se deschide mereu mai departe, este rezultatul unei acțiuni ce se poate continua cu alte lucrări. 
De exemplu, cineva a luat o bucățică de scândură, a tăiat-o, a pictat pe ea, a sfințit-o și aceasta este crucea pe care o țin acum în mână.
Această cruce e un lucru și, din punctul de vedere a celui care a făcut-o, este un lucru terminat, încheiat. Dar pentru mine nu este terminat pentru că o port, o sărut, mă rog cu ea… Nu e terminat pentru că este încă o lucrare.
Așadar, viața mea este o lucrare, un lucru mare, alcătuit din miliarde de lucruri mici, mărunte, majoritatea neînsemnate în biografie, dar absolut toate importante pentru că sunt conținutul viu al acestei vieți. Și cât de trist, de dureros, ba chiar tragic este că nu ne trăim viața ori de câte ori nu suntem conștienți de lucrurile acestea care o fac, o umplu. Adică, în cea mai mare parte, nu noi ne trăim viața, ci ea ne trăieste pe noi… Nu? Nu spunem noi că nici nu știm când a trecut ziua? Ne mai și bucurăm că a trecut: “am scăpat și de ziua de astăzi!”

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX