"Convorbiri pe pământ rusesc" de Schiarhimandrit Ioachim (Parr)

convorbiri pe pamant rusescSchiarhimandritul Ioachim Parr s-a născut în SUA în anul 1936 într-o familie catolică provenită din Marea Britanie. La optsprezece ani, a fost tuns călugăr în Ordinul benedictinilor. În anii ʹ50 s-a ocupat cu slujirea misionară printre populația săracă din Calcuta. Mai târziu a predat în școlile teologice catolice din Brazilia și SUA. În anul 1970 părintele Ioachim s-a convertit la Ortodoxie. Opt ani el a trăit în Muntele Athos, la schitul Sfântul Ilie.
Cu binecuvântare arhierească, s-a întors la New York, unde s-a ocupat de o organizație de ajutorare a celor săraci. Aici, la New York a pus temelia mănăstirii Sfintei Maria Egipteanca, unde, în prezent, se nevoiesc doisprezece călugări. La începutul anilor 2000 egumenul Ioachim era responsabilul relațiilor externe a Bisericii Ortodoxe Ruse în străinătate. El a pledat activ pentru refacerea unității canonice în interiorul Bisericii locale. În anul 2001 egumenul Ioachim împreună cu frații mănăstirii a fost primit în componența parohiilor Patriarhale din SUA (Patriarhatul Moscovei). În prezent pe lângă Casa Filantropică din New York, unde o lungă perioadă de timp a existat o comunitate, mănăstirea dispune de o suprafață extinsă de teren în nordul statului New York (Treadwell). Aici din anul 2008 frații sub conducerea starețului lor construiesc un schit cu hramul Chipul Nefăcut de mână omenească al Mântuitorului . Deja s-a construit biserica, corpurile de chilii și cele pentru pelerini. 
Schiarhimandritul Ioachim (Parr), egumenul Mânăstirii Cuvioasei Maria Egipteanca din New York, se ocupă de mulţi ani cu activitatea misionară şi îi ajută pe cei fără adăpost. Părintele Ioachim a vizitat câteva mânăstiri din Rusia, a discutat atât cu monahi, cât şi cu mireni, şi fiecare discuţie a fost o lecţie de dragoste. Experienţa duhovnicească – pe care părintele Ioachim o împărtăşeşte din belşug ascultătorilor – va fi de folos tuturor celor ce vor să trăiască conform Evangheliei şi să înveţe să-l iubească pe aproapele.

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX