Conferința Copiilor

07Duminică, 18 martie 2018, a avut loc la parohia Düsseldorf o nouă ediție a programului catehetic „Conferința Copiilor” din cadrul Școlii de Duminică.  Referentul nostru a fost Nicholas Zahariade, elev în clasa a III-a, care a vorbit copiilor și adolescenților prezenți despre semnificația postului în tradiția ortodoxă.
După susținerea referatului, părintele protopop Iosif-Cristian Rădulescu i-a angajat pe copii printr-o rundă de întrebări și răspunsuri în aprofundarea lecturilor biblice din Vechiul Testament cuprinse în capitolul Facerii, pe care copiii le-au parcurs acasă împreună cu părinții.
Conferința Copiilor a fost apreciată de participanți care au contribuit activ la buna desfășurare a programului. „Mulțumesc în special părinților pentru susținere, întrucât fără interesul lor participarea copiilor la acest program este imposibilă. Apreciez atât implicarea copiilor cât și angajamentul conștient al părinților acestor copii care își doresc realmente ca Ortodoxia să fie un mod de viață în familiile lor”, a mărturisit părintele protopop Iosif-Cristian Rădulescu, parohul comunității ortodoxe din Düsseldorf. 
Școala de Duminică pregătește de asemenea o nouă ediție a programului „Prima Spovedanie” după Sfintele Paști precum și alte activități de socializare în afara spațiului Bisericii. „Sunt convins că acești copii își vor aduce aminte într-o bună zi de toată atenția și tot efortul de care s-au bucurat în Biserică. Este esențial să îi faci pe copii să simtă de mici că Biserica le aparține, că e un loc de suflet în care Îl găsesc pe Dumnezeu, dar în care găsesc și oameni cărora le pasă de ei, care nu le ignoră nevoile pe motiv că sunt copilărești”, a mai spus părintele paroh.
După Conferința Copiilor a urmat Spovedania Copiilor, pe care copiii au tratat-o cu un deosebit respect.

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX