Cum ne înțelegem cu părinții?

Conferinta

Spiritualitate și tradiții romnânești

Spiritualitate și tradiții românești

Proiect oct2023

Conferința Părintelui diacon dr. Sorin Adrian Mihalache

Conferința Părintelui diacon dr. Sorin Adrian Mihalache

Vineri, 6 decembrie 2019, ora 18:00, părintele diacon Adrian Sorin Mihalache va susține în biserica St. Elisabeth, Vinzezplatz 1, 40211 Dusseldorf, conferința: "Bruiajele lumii și liniștea vieții interioare". 
Părintele Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi teologie, a absolvit cursuri de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, iar din anul 2010 este doctor în Filozofie al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei”, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei. Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, editor executiv al „Journal for Interdisciplinary Research on Religion and Science”, editat de Centrul de Cercetare Interdisciplinară Avansată în Religie şi Ştiinţă al Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”, fiind implicat şi în alte proiecte şi activităţi cu specific interdisciplinar.

Praznicul Preasfintei Treimi la Düsseldorf

Praznicul Preasfintei Treimi la Düsseldorf

DSC 5772

Luni, 5 iunie 2017, la Praznicul Preasfintei Treimi, hramul parohiei Düsseldorf, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a slujit Sfânta Liturhgie într-un mare sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși veniți în haine de sărbătoare să prăznuiască bucuria comunității ortodoxe din care fac parte.

Conferința Părintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Conferința Părintelui Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Par.Constantin NeculaVINERI, 02 iunie 2017, ora 18:00, în Biserica St. Elisabeth, Vinzenzplatz 1, 40211 Düsseldorf, va avea loc CONFERINȚA Părintelui CONSTANTIN NECULA

 

Conferința Părintelui Profesor Univ. Dr. Vasile Vlad

Conferința Părintelui Profesor Univ. Dr. Vasile Vlad

pr arsenie bocapr vasile vlad

VINERI, 19 mai 2017, ora 18:00, în Biserica St. Elisabeth, Vinzenzplatz 1, 40211 Düsseldorf, va avea loc Conferința "Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu", susținută de Părintelui Profesor Univ. Dr. Vasile Vlad, membru al comisiei de canonizare a Pr. Arsenie Boca.

 

 

Concert de colinde de Grigore Leșe

Concert de colinde de Grigore Leșe

concert

Duminică, 11 Decembrie 2016, ora 12:00, va avea loc în Parohia noastră, un eveniment deosebit de frumos și așteptat de noi toți, și anume, Concertul de Colinde susținut de domnul Grigore Leșe. Vă invităm cu drag pe toți doritorii, pentru a ne bucura împreună de colindele frumoase și de a trăi emoția sărbătorilor care se apropie. Fie ca în așteptarea Crăciunului, să fim cu toții cu inimile deschise, să fim buni, iubitori și atenți cu cei din jur.

Părintele Constantin Necula și Maica Siluana în protopopiatul Nordrhein-Westfalen

Părintele Constantin Necula și Maica Siluana în protopopiatul Nordrhein-Westfalen

05Prot. Iosif-Cristian Rădulescu
Vineri, 9 septembrie 2016, Părintele Conferențiar Dr. Constantin Necula și Maica Siluana Vlad au susținut împreună conferința duhovnicească „Prețuiește-ți viața!” în Parohia „Sfânta Treime”/ „Sfântul Nicolae” din Düsseldorf. Conferința a reprezentat un eveniment deosebit pentru credincioșii din parohia noastră dar și pentru credincioșii veniți din alte parohii pentru a-i asculta pe cei doi conferențiari pentru prima data împreună.

Conferință Duhovnicească - Pr. Conf. Dr. Constantin Necula și Maica Siluana Vlad

Conferință Duhovnicească - Pr. Conf. Dr. Constantin Necula și Maica Siluana Vlad

Par.Constantin NeculaMaica Siluana

 
 
 
 
 
 
VINERI, 9 septembrie 2016, ora 18:00, în Biserica St. Elisabeth, Vinzenzplatz 1, 40211 Düsseldorf CONFERINȚĂ DUHOVNICEASCĂ susținută de Pr. Conf. Dr. CONSTANTIN NECULA împreună cu MAICA SILUANA VLAD

Întâlnirea ATORG Köln 2016

Întâlnirea ATORG Köln 2016

ATORG Koeln 2016 4În perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2016, Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG), sub preşedinţia PS Episcop Vicar Sofian Braşoveanul, vă invită la Întâlnirea anuală a tuturor membrilor și susținătorilor săi.

Conferința Duhovnicească a Părintelui Prof. Dr. Vasile Mihoc

Conferința Duhovnicească a Părintelui Prof. Dr. Vasile Mihoc

pr vasile mihoc

 

Vineri, 24 iunie 2016, ora 18:00, in Biserica St. Elisabeth, Vinzenzplatz 1, 40211 Düsseldorf, va avea loc Conferința "Iisus Hristos - viața noastră. Minunea și bucuria credinței mărturisitoare" susținută de Părintelui Profesor Dr. VASILE MIHOC, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, unul dintre cei mai cunoscuți și recunoscuți profesori de Noul Testament la nivel mondial.
 

Conferința Părintelui Prof. Univ. Dr. Daniel Benga

Conferința Părintelui Prof. Univ. Dr. Daniel Benga

DanielBenga

 

Vineri, 27 mai 2016, ora 18:30 , în Biserica St. Elisabeth, Vinzenzplatz 1, 40211 Düsseldorf, va avea loc Conferința Părintelui Prof. Univ. Dr. Daniel Benga.

Tema conferinței: "Stâlpii familiei creștin-ortodoxe în diasporă"
 

Conferința preoțească anuală și Adunarea Eparhială

Conferința preoțească anuală și Adunarea Eparhială

Ad.Ep.2016 01Ierodiacon Ioan Popoiu
Vineri și sâmbătă, 6-7 mai 2016, au avut loc la Sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord din Nürnberg Conferinţa preoţească anuală și Adunarea Eparhială prezidate de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim. La aceste evenimente au participat preoți și credincioși din parohiile şi filiile Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului. Invitatul din acest an al lucrărilor Conferinței și Adunării eparhiale a fost Părintele Constantin Necula, profesor de omiletică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Chemare la post și rugăciune / Mitropolia Ortodoxă Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord

Chemare la post si rugaciune - Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord

postPastorală la începutul Postului Mare 2016

Preacucernici Părinţi şi iubiţi credincioşi,
Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord este alcătuită din două Eparhii: Arhiepiscopia Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, cu sediul la Nürnberg, în Germania şi Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm, în Suedia.

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX