Praznicul Preasfintei Treimi la Düsseldorf

Praznicul Preasfintei Treimi la Düsseldorf

DSC 5772

Luni, 5 iunie 2017, la Praznicul Preasfintei Treimi, hramul parohiei Düsseldorf, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a slujit Sfânta Liturhgie într-un mare sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși veniți în haine de sărbătoare să prăznuiască bucuria comunității ortodoxe din care fac parte.
Din sobor a făcut parte părintele profesor Constantin Necula de la Facultate de Teologie Ortodoxă din Sibiu, părintele protopop Iosif-Cristian Rădulescu, părintele Cătălin Preda (Bonn), părintele Adrian Neștian (Leverkusen), părintele Daniel Tudorache (Krefeld), părintele Siluan Cârstea (Düsseldorf), părintele Costin Tudorache (Wuppertal), părintele Dimitrie Ursache (Münster), părintele diacon Dumitru Dura (Nürnberg), părintele diacon Teodor Tăbuș (Köln) și părintele diacon Ovidiu Marius Cioară (Düsseldorf).
Părintele Constantin Necula a ținut un cuvânt de învățătură îndată după citirea Sfintei Evanghelii, explicând credincioșilor de ce Praznicul Preasfintei Treimi este o sărbătoare a iubirii și cum trebuie să dea rod această iubire în viața noastră. Aceeași idee a fost întărită de Părintele Mitropolit Serafim care a vorbit de asemenea despre prezența și lucrarea Sfântului Duh în viețile noastre, atât în momente de bucurie cât și de întristare. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a subliniat învățătura patristică referitoare la modul în care Duhul Sfânt ajunge să se facă cunoscut lumii prin chipul fiecărui om care Îl primește să se sălășluiască și să lucreze în el.
Praznicul a continuat după Sfânta Liturghie cu o masă festivă la care au participat cu bucurie peste 150 de credincioși. Evenimentul festiv a fost marcat de prezența doamnei Mariana Anghel, îndrăgita cântăreață de muzică populară, care prin talentul deosebit a sporit emoția și bucuria celor prezenți.
Sărbătoarea a fost încărcată de bucuria comuniunii tuturor participanților care prin prezența și contribuția lor au dovedit încă o dată spiritul comunitar viu pe care îl insuflă Dumnezeu în inimile noastre.
 

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX