"Să nu preferi nimic iubirii lui Hristos" Vol. 1 de Schiarhimandrit Ioachim Parr

sa nu preferi nimic iubirii lui hristos vol1Cartea "Să nu preferi nimic iubirii lui Hristos" continuă seria de conferinţe şi predici ale Schiarhimandritului Ioachim (Parr), începută cu lucrarea "Convorbiri pe pământ rusesc".

"Să nu preferi nimic iubirii lui Hristos" Vol. 2 de Schiarhimandrit Ioachim Parr

sa nu preferi nimic iubirii lui hristos vol2Măsura tuturor lucrurilor pe care le facem trebuie să fie iubirea. Nu sentimentalismul, nu sentimentele, ci iubirea adevărată. Iar iubirea adevărată este întotdeauna dorinţa ca oamenii pe care îi iubim să trăiască în bunăstare, în prosperitate.

"Convorbiri pe pământ rusesc" de Schiarhimandrit Ioachim (Parr)

convorbiri pe pamant rusescSchiarhimandritul Ioachim Parr s-a născut în SUA în anul 1936 într-o familie catolică provenită din Marea Britanie. La optsprezece ani, a fost tuns călugăr în Ordinul benedictinilor. În anii ʹ50 s-a ocupat cu slujirea misionară printre populația săracă din Calcuta. Mai târziu a predat în școlile teologice catolice din Brazilia și SUA. În anul 1970 părintele Ioachim s-a convertit la Ortodoxie. Opt ani el a trăit în Muntele Athos, la schitul Sfântul Ilie.

Taina Sfântă a nunții

taina sfanta a nuntiiPotrivit invățăturii de credință creștin-ortodoxă, mântuirea este o lucrare divino-umană. Drept aceea, omul este chemat să conlucreze cu Harul Preasfântului Duh pentru mântuirea sa. Iar harul Sfântului Duh nu poate fi primit decât în Sfânta Biserică, prin Sfintele Taine.

"Îndreptar pentru spovedanie" de Protos. Nicodim Măndiță

nicodim mandita protos indreptar pentru spovedaniePentru toate greșelile ce facem noi oamenii, două judecăți a rânduit Dumnezeu, una aici pe pămant, a sfintei mărturisiri și alta la cer, a celei de a doua arătări a lui Hristos.

"Pregătirea pentru spovedanie" de Arhimandrit Ioan (Krestiankin)

pregatirea pentru spovedanieCât de departe suntem noi de înţelegerea vieţii creştine!
Şi de mântuit, fiecare dintre noi doreşte să se mântuiască. După cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, creştinul trebuie să îndeplinească trei condiţii pentru mântuire:
- să nu păcătuiască;
- dacă a păcătuit, să se căiască;
- cine nu se căieşte cum trebuie, să rabde necazurile care îl lovesc!

Viețile Sfinților Apostoli

vietile sfintilor apostoliTraducere din limba engleza de Diana Potlog 
Vietile, patimirile si minunile Sfintilor Apostoli, incepatorii credintei noastre, intr-o prezentare accesibila tuturor.

"Rugaciunea Vie" de Mitropolitul Antonie de Suroj

rugaciunea viePrea adeseori rugăciunea nu are atâta importanţă în vieţile noastre încât orice altceva să dispară pentru a-i face loc.

Sfântul Nectarie Taumaturgul – Viata, Minunile, Acatistul, Paraclisul şi Slujba

Sfântul Nectarie TaumaturgulViaţa Sfântului Nectarie şi mărturiile celor care l‑au cunoscut au devenit subiectul multor cărţi, articole şi studii de generozitate, de autojertfire, de atenţie, de participare, fără nici o grijă faţă de sine, o căldură care îi încălzeşte pe ceilalţi şi care le dă sentimentul că au dobândit putere şi îi face să simtă bucuria de a nu fi singuri. Sfinţii ne dau întotdeauna oameni, pentru că în fiecare om ei îl văd pe Hristos.

"Kalist Monahul" de Milivoie Iovanovici

kalist monahul„Am avut mare iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni, şi de aici am primit putere să mă lupt pentru ceea ce am socotit eu că îmi este de trebuinţă în viaţă. […] În viaţa mea am căzut adesea, dar după aceea m’am ridicat şi m’am luptat, am înţeles că viaţa este o luptă şi că aici, pe pământ, omul nu are linişte.”

Cum să întemeiem o familie ortodoxă

cum sa intemeiem o familie ortodoxa250 de sfaturi intelepte pentru sot si sotie de la sfinti si mari duhovnici
Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu-Vlas
„Soţia să nu aştepte ca soţul ei să-şi arate primul virtutea ca să i-o arate şi ea pe a sa, pentru că aceasta nu va fi mare ­ispravă. Totodată, nici soţul să nu aştepte bună purtare de la soţie pentru a se îngriji de ea, fiindcă aceasta nu va mai fi virtute din partea lui, ci, după cum am spus, fiecare să-şi îndeplinească îndatoririle în ceea ce îl priveşte, fără să aştepte ca celălalt să facă aceasta primul.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

"Pace și bucurie în Duhul Sfânt" de Starețul Tadei

pace bucurieTraducere de Valentin-Petre Lică
Volumul Pace şi bucurie în Duhul Sfânt întregeşte viziunea duhovnicească pe care Stareţul Tadei ne-a lăsat-o moştenire, spre mântuirea noastră.

"Cuvinte Duhovnicești" (Vol.I - VI) de Cuviosul Paisie Aghioritul

cuvinte duhovnicesti v1Vol. 1 - Cu durere si dragoste pentru omul contemporan
Marea majoritate a lumii epocii noastre este instruita lumeste si alearga cu o viteza lumeasca mare.  Dar fiindca ii lipseste frica de Dumnezeu - inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu - ii lipseste frana, iar cu viteza, fara frana, sfarseste in prapastie.  Oamenii au foarte multe probleme si cei mai multi sunt foarte ametiti.  Si-au pierdut orientarea. Incet-incet vor ajunge sa nu se mai poata controla pe ei insisi.  Daca cei ce vin in Sfantul Munte sunt atat de zapaciti, atat de incurcati, cu atata neliniste, ganditi-va: ceilalti care sunt departe de Dumnezeu, de Biserica, oare cum sunt?

"Ne vorbește părintele Porfirie" de Sf. Porfirie Kavsokalivitul

ne vorbeste parintele porfirie"Eu, chiar cand voi fi plecat, voi continua sa va vorbesc. Oare voi ma veti auzi?" Parintele Porfirie Capsocalivitul Nu trecuse mult timp din ziua adormirii parintelui Porfirie cand un nepot de-al sau, de meserie educator, a vazut in vis o biserica uriasa, scaldata in lumina, aflata in inaltul cerului, ce fusese ridicata in cinstea parintelui Pofirie si in mijlocul careia sedea insusi Parintele Porfirie.

"Antologie de sfaturi și îndrumări" de Sf. Porfirie Kavsokalivitul

antologie de sfaturi si indrumariEducaţia copiilor este obligaţia primordială a părinţilor. Părinţii care au eşuat în educarea copiilor lor sunt socotiţi, de obicei, rataţi în toate.

Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii (12 volume)

filocaliaVol 1:
Sfantul Antonie Cel Mare
Evgarie Ponticul
Sfantul Ioan Casian
Isaia pustnicul...

"Trupul omului - potir al trupului Domnului" de Monahia Siluana Vlad

trupul omului potir al trupului domnului„Domnul vine la noi în Sfânta Liturghie, aşa cum ne-a făgăduit, şi ni Se dăruieşte nouă şi ni Se dăruieşte ca Taină. Taină a tainelor. 

"Împreună dumiriri pe Cale" (Vol.I-V) de Monahia Siluana Vlad

impreuna dumiriri pe cale v1Împreună dumiriri pe cale reprezintă rodul nenumăratelor sfătuiri aduse de Maica Siluana celor ce caută, în aceste zile, cuvânt de mântuire, de mângâiere şi de întărire duhovnicească. 

"Gânduri din încredințare" de Monahia Siluana Vlad

ganduri din incredintareSuntem sfătuiţi să lucrăm cel mai mic gest cu gândul la Dumnezeu şi la voia Lui, să trăim fiecare fior de viaţă în rugăciune şi în refuzul deznădejdii, ori de câte ori cădem şi ratăm mii şi mii de momente şi ocazii. Aşadar, să fim cât mai atenţi la cele pe care le facem şi le trăim când ne silim să ascultăm de poruncile Domnului şi să acceptăm durerea de a nu le putea face după cum ne-am dori şi să cerem, atunci, în acel moment dureros, ajutor de la Domnul „ţinând mintea în iad“ (Sfântul Siluan Athonitul), adică fiind mereu conştienţi de durerea pe care o simţim din cauza acestei neputinţe. 

"Meșteșugul bucuriei" (vol.2) de Monahia Siluana Vlad

mestesugul bucuriei vol2Cuprins 
 
Bucurie, iertare, dragoste 
Eros si agape-doua moduri de a iubi 
Ajutorarea aproapelui intre filantropia crestina si datoria sociala 
Usile bucuriei 
Necazul, calauza pe Cale 
Ce este credinta?

"Meșteșugul bucuriei" (vol.1) de Monahia Siluana Vlad

mestesugul bucuriei v1Noi dam buzna, noi ne ducem si spunem: te invat eu cum e bine; le spunem si copiilor nostri si vecinilor nostri cum e bine. Nu facem insa nimic. Dar, daca Il chemam pe Dumnezeu, El vine, si atunci vom fi chemati si noi de cei din jurul nostru. Sigur ca trebuie sa ne invatam copiii ce-i bine si ce-i rau, dar intotdeauna, si cand ii invatam pe copii, si cand il certam pe aproapele, sa-L punem pe Dumnezeu inainte.
 

Patericul Egiptean

patericul egipteanPatericul Egiptean este Patericul prin excelență și cuprinde cuvinte folositoare ale monahilor care s-au nevoit în principal în pustiul Egiptului în diferite forme de viață monastică, fie în completă pustnicie, fie în așezări monastice precum lavra Nitria sau schitul Chiliile.

Cum să biruim mândria. Lecții de vindecare a mândriei din sfaturile Sfinților Părinți

Cum sa biruim mandria
„Ca să pricepi mândria, ca să o simţi, bagă de seamă cum te vei simţi atunci când cei din jurul tău fac ceva aşa cum nu-ţi place ţie, împotriva voii tale. Dacă în tine ia naştere în primul rând nu gândul de a îndrepta cu blândeţe greşeala, ci nemulţumirea şi mânia, să ştii că eşti mândru, şi încă profund mândru. 

Mari duhovnici ai neamului (vol. 3)

mari duhovnici neamului v3"Nu dispreţuieşti ceea ce nu cunoşti. Pe Dumnezeu foarte greu îl intuiesc unii oameni. Nu crezi în Dumnezeu, atunci fii totuşi rezervat, iar dacă totuşi eşti în stare să mai asculţi şi de alţii, roagă-te să ţi se lumineze mintea, care, de cele mai multe ori, este îmbâcsită cu fel de fel de idei de-astea năstruşnice şi fără Dumnezeu. Să-i lumineze Dumnezeu şi-atunci vor vedea desluşit aceste lucruri în jurul lor. Dacă nu li se va întâmpla aceasta, vor rămâne în ignoranţa lor până la sfârşitul vieţii. Vor trăi o viaţă urâtă aici, pe pământ, şi în întuneric toată veşnicia lor – că omul, odată născut, nu mai moare." (avva Sofian Boghiu)

Mari duhovnici ai neamului (vol. 2)

mari duhovnici neamului v2Credeţi în Dumnezeu, iubiţi Biserica şi ascultaţi de părinţi şi de păstori. Mergeţi în viaţă pe singurul drum: smerenia. Faceţi‑vă un nume bun alături de Hristos. Rugaţi-vă mult, cât mai mult. Veţi fi liberi numai când veţi păşi cu iubire spre cei care vă urăsc! Rămâneţi cu Dumnezeu în toată veşnicia..." (avva Arsenie Papacioc)

Mari duhovnici ai neamului (vol. 1)

mari duhovnici neamului V1"Acela care s-a unit cu Hristos are pe Hristos în mintea şi-n inima lui, şi în Hristos toate le poate." (avva Cleopa Ilie)
"Pe vremuri, învinşilor în lupte li se scoteau amândoi ochii. Doar unuia dintre ei îi era lăsat un ochi, ca să dea mărturie de cele ce s‑au întâmplat. Acel unul sunt şi eu. Am rămas viu printre cei din urmă, ca să dau mărturie." (avva Adrian Făgețeanu)

"Întoarcerea la Hristos" de Ioan Ianolide

Intoarcerea la HristosDin tot ce s-a scris despre inchisori, din toata investigatia psihologica a atator autori, toti inzestrati cu duhul marturisitor, cartea aceasta este cea mai adanc duhovniceasca cea mai patrunzatoare, cea mai in masura sa inteleaga impreuna cu toti sfintii ce este latimea si lungimea, adancimea si inaltimea, sa cunoasca iubirea lui Hristos, cea mai presus de cunoastere si sa se umple de toata plinatatea lui Dumnezeu (cf. Efeseni, 18-19 ).

"Cum îți sânt GÂNDURILE așa îți este ȘI VIAȚA" de Starețul Tadei

StaretulTadei GandurileGândurile, starea lăuntrică, dorințele ne conduc viața. Precum ne sânt gândurile cu care ne îndeletnicim, așa ne este și viața.

"Deschide Cerul cu lucrul mărunt" de Monahia Siluana Vlad

Deschide Cerul MSCe este lucrul mărunt la care mă refer? Ce este un “lucru”? Lucrul este un fapt încheiat care se deschide mereu mai departe, este rezultatul unei acțiuni ce se poate continua cu alte lucrări. 

"Taina Căsătoriei" de Părintele Arsenie Boca

TainaCasatoriei“Omul își are rădăcinile în adâncul cerului.” Niciun teolog creștin ortodox nu a mai rostit un asemenea cuvânt, atât de frumos, de antropologie creștină, cum a zis și a scris Părintele Arsenie Boca.

"Despre dobândirea Duhului Sfânt" de Sf. Serafim de Sarov

sf serafim de sarov03

"Rugăciunea, postul, privegherea şi toate celelalte fapte creştineşti, indiferent cât de bune pot fi ele în sine, nu constituie scopul vieţii noastre creştine, deşi ele servesc drept mijloace indispensabile de a atinge acest ţel. Adevăratul scop al vieţii noastre creştine constă în dobândirea Duhului Sfânt al lui Dumnezeu. Cât despre posturi, rugăciuni, privegheri, milostenii şi orice faptă bună făcută în numele lui Hristos, ele reprezintă doar mijloace pentru dobândirea Duhului Sfânt. Dar ia aminte, fiul meu, numai fapta bună în numele lui Hristos ne oferă darurile Sfântului Duh." 

"Viața Maicii Domnului" de Sf. Maxim Mărturisitorul

ViataMaiciiDomnuluiSfântul Maxim Mărturisitorul († 662) este incontestabil cel mai profund gânditor teologic și duhovnicesc al Tradiției patristice a Bisericii răsăritene.

"Sfânta Taină a Spovedaniei" de Protos. Ioachim Pârvulescu

sfanta taina a spovedaniei1
Întreaga lucrare de convertire a profeţilor Vechiului Testament este străbătută de chemarea la îndreptarea vieţii potrivit voinţei divine. 

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX