Praznicul Pogorârii Sf. Duh la Parohia din Düsseldorf

10
Duminică, 8 iunie 2014, de praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Parohia „Sfânta Treime” din Düsseldorf şi-a sărbătorit hramul întru bucuria Sfintei Liturghii şi a Vecerniei Rusaliilor slujite de Înaltpreasfinţia Sa Dr. Serafim Joantă, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.
În cuvântul de învăţătură, Părintele Mitropolit a vorbit despre importanţa pocăinţei în efortul nostru de dobândire dar şi de păstrare a Duhului Sfânt în noi.
La finalul sfintelor slujbe Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit l-a hirotesit întru protoiereu pe părintele paroh Iosif-Cristian Rădulescu în baza gramatei mitropolitane din 8 iunie 2014, însărcinându-l cu responsabilitatea coordonării activităţii Bisericii Ortodoxe Române în landul Nordrhein-Westfalen.
De asemenea copiii din parohia „Sfânta Treime” din Düsseldorf împreună cu ceilalţi credincioşi prezenţi l-au felicitat pe Înaltpreasfinţia Sa pentru cei 20 de ani de slujire ca Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.
A urmat masa festivă a hramului la care alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Dr. Serafim Joantă au participat un număr mare de enoriaşi. De asemenea prezenţa domnului consul Valentin Cristian Florică de la Consultatul General al României la Bonn a reprezentat încă un motiv de bucurie pentru credincioşii ortodocşi români din Düsseldorf.
 
Prot. Iosif-Cristian Rădulescu, Düsseldorf
 
 
 

Paroh
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu
Tel: 0174-5273502
Email: pr_iosifcristian@yahoo.com
Adresa: Degerstr. 27, 40235 Düsseldorf
 facebook.com/parohiaortodoxa.dusseldorf
 iosifcristian.blogspot.de

Consiliul parohial
Pr. Dr. Iosif-Cristian Radulescu - președinte
Dr. Laurențiu George Benga - vicepreședinte


Consilieri
Ierom. Siluan Carstea
Diacon Ovidiu Marius Cioara
Adrian Bagu
Dr. Horatiu Coman
Ionuț Popescu
Sebastian Vulcan

Cont Bancar
Rumänisch-Orthodoxe Kirchengem Heilige Dreifaltigkeit
Bank: Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE82 3005 0110 1006 2533 61
BIC: DUSSDEDDXXX